За достъп до сградите на Народното събрание вече се изисква зелен

...
За достъп до сградите на Народното събрание вече се изисква зелен
Коментари Харесай

Зеленият сертификат в парламента се оказа по-скоро пожелателен

За достъп до постройките на Народното събрание вече се изисква зелен документ или годен антигенен/PCR тест с отрицателен резултат. Днес (26 януари) е първият ден с пленарно съвещание, в който ще важи мярката. Но тя се оказа по-скоро пожелателна. Голяма част от депутатите от „ Възраждане “ влязоха дружно, без да демонстрират документ на входа.

" Ние се борим това да отпадне за всички българи. Ще влезем, както влизаме всеки ден. Тези документи са противоконституционни ", разгласи зам.-председателят на партията Цончо Ганев. Малко по-късно същото съобщи и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Той уточни, че няма документ и съпостави мярката със възбраната от 1941 година в постройката на парламента да влизат евреи.   

Депутатите не могат да бъдат спирани от представители на НСО при отвод да покажат документ или откажат да се тестват. Преди два дни, когато изискването за достъп влезе в действие, ръководителят на Народното събрание от Политическа партия Никола Минчев сподели, че разчита на моралната съвест на народните представители. 

Срещу входа на Народното събрание има пункт за тестване, който работи от рано сутринта.

На 7 януари 2022 година със 157 гласа „ за " депутатите одобриха решение, с което се регламентира, че в постройките на Народното събрание ще се влиза със зелен документ или годен антигенен/PCR тест с отрицателен резултат. По този метод достъпът до постройките ще се реализира при същите условия, които важат за всички български жители на редица публични места. Решението касае народните представители, чиновниците на институцията, публицистите и гостите на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР